Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Anna K. (59) právě spouští druhou vlnu své osobní kampaně na podporu prevence rakoviny prsu a Super.cz přináší už nyní video přímo z akce. V minulých letech se z kampaně Anny K. stal úspěšný a mohutný projekt, který skutečně přivedl ženy k lékařům a zachránil mnoho životů, proto chce pokračovat v této práci dál.

"Dostala jsem spoustu dopisů od žen, které mi děkovaly za to, že díky kampani přišly k lékaři včas. Bohužel ale hodně takových, a to i od mnohem mladších žen, než jsem já, které měly opačnou zkušenost. Karcinom prsu není nemoc, která by udeřila až po čtyřicítce, onemocní mnoho žen už kolem třiceti. Když slyším, že se někdo bojí jít na mamograf, mám z toho husí kůži. A jsou to i inteligentní ženy," řekla Super.cz zpěvačka.

Peníze na další kampaň sháněla dva roky, nyní se jí konečně podařilo dát finance dohromady a natočit nový spot. "Ten minulý byl hodně drsný, ale zafungoval, což mi potvrdili i lékaři. Na prevenci se začalo objednávat mnohem víc žen. Ale pořád jich ještě není dost," pokračuje.

"Sháněla jsem peníze, absolvovala různá jednání, většinou zdlouhavá a neúspěšná. Nakonec mi k realizaci pomohl nadační fond pana Babiše a Gábina Lachoutová u jiného nadačního fondu. Postupně se připojily i některé menší firmy. Jsem za to vděčná, protože bez peněz bych tak velkou kampaň rozjet nemohla. Cítím jako svoji povinnost dál v propagaci prevence pokračovat," uzavřela zpěvačka.

Spot režíroval Tomáš Mašín, fotky pro kampaň fotí Goran Tačevski a scénář i vizuál celé kampaně vytvořila Tereza Svěráková. Všichni bez nároku na honorář. "Věřím a pevně doufám, že všechny vnímavé ženy dovede tohle naše snažení na preventivní prohlídku. Včasné odhalení nádorového onemocnění vede jednoznačně k vítězství nad nemocí. Je naprosto bláhové myslet si, že zrovna mne se nemoc netýká. A jak říká správně Terezka: ‚Někdy je to fakt vo prsa,‘ " dodala ještě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám