Hlavní obsah
Sabina Tesařová
Článek

Mnoho z vás bude asi překvapeno, jak dopadla studie, která zkoumala to, který muž a která žena z šoubyznysu mají podle dotázaných ideální tělo. To, co pro některé nemusí být tak zřejmé, je fakt, že to byly ženy, které zvolily, že ideální žena by měla mít pořádné ženské křivky. Na tom se shodli i muži.

Když přišlo na otázku ideální mužské postavy, obě pohlaví opět odpověděla stejně - tělo by mělo být vypracované, s úzkým pasem, širokými rameny a hrudníkem. Nicméně ideál mužů měl objemnější hrudník a větší stehna než ideál muže podle žen. Podle studie tedy vyšlo najevo, že ženským ideálem je Kelly Brook a mužským Daniel Craig.

Navzdory tomu z výzkumu vyplývá, že obě pohlaví touží po ženském ideálu, který má BMI 19, což je těsně nad hranicí podvýživy. U mužů je naopak ideálem BMI 25, což je horní hranice zdravé váhy.

„Tento výzkum naznačuje, že ženy stále touží být štíhlejší, což znamená, že jsou stále ohroženy rozvojem poruchy příjmu potravy. Ve srovnání s tím chtějí být muži mnohem svalnatější. To znamená, že musejí chodit do posilovny, a pokud to nepřehánějí, pak jim nehrozí žádné zdravotní riziko. Většina z toho, co jsme zjistili, není nijak překvapující. Jako ideální a nejpřitažlivější jsou vnímána těla zdravá a ve skvělé kondici, což má evoluční význam,“ uvedl doktor Martin Tovee z Newcastle University.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám