Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedním z dvanácti známých lidí, kteří se objevují v kalendáři organizace DebRa pečující o lidi postižené nemocí motýlích křídel, byl i Ladislav Špaček. Zní to možná zvláštně, ale expertovi přes etiketu prý samotné focení nahánělo velké obavy.

„Když jsem dostal nabídku, abych se stal modelem, tak jsem se vyděsil," svěřil se na vernisáži fotografií Lucie Robinson Špaček.

Obavy z focení se ještě znásobily, když odborník na etiketu zjistil, že bude v kalendáři po boku takových krásných lidí jako je Aňa Geislerová, Petr Zuska, Jitka Čvančarová nebo Pavlína Němcová. „Pak jsem ale dostal informaci, že se v kalendáři objeví ještě pan ministr Karel Schwarzenberg a zcela jsem se uklidnil," otočil vše v žert Špaček.

Působivé, neotřelé fotografie Lucie Robinson byly představeny jako součást informativní výstavy 12 plus 12. Ta zahájila svou cestu v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, odkud se přesune do měst a na veřejná místa.

Každý může mít fotografie doma a to v nástěnném kalendáři či jako formu týdenního diáře. Stejně jako v loňském roce získává DebRA prodejem těchto výrobků peníze na pomoc a podporu lidem s nemocí motýlích křídel.

„Pro nás je důležitá nejen materiální pomoc, ale hlavně osvěta. Jde nám o to, aby lidé věděli, co tato nemoc obnáší, nebáli se dotknout našich pacientů," říká patronka organizace Jitka Čvančarová (46), která dělá vše pro to, aby otevřela co nejvíce dveří, které jsou doposud zavřené.

Reklama

Další články

Načítám