Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vánoce jsou časem zázraků. I čeští filmoví fanoušci se jednoho dočkají, neboť se na stříbrném plátně po dlouhých letech jako partneři sejdou dva z nejoblíbenějších českých herců - Libuše Šafránková (†68) a Josef Abrhám. O prvním prosincovém víkendu začalo natáčení nové české vánoční romance „Přijde letos Ježíšek?“.

Autorka scénáře a režisérka Lenka Kny zasadila do předvánočního času v kouzelné Praze příběh, v němž se protnou osudy lidí z opačných konců světa. Přestože Vánoce jsou nejoblíbenější svátky roku, český film s typickou vánoční tematikou, která by byla ústředním motivem příběhu, se v našich kinech již řadu let neobjevil. Autorka se pro něj rozhodla právě proto, že nabízí ideální příležitost ke spojení reálného, současného příběhu s magickými prvky, které k vánočnímu času již po staletí patří.

„Vánoční nálada produkuje neuvěřitelně zamotané příběhy, vtipné historky i sladkobolné emoce. Příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly

dobré skutky, přání se plnila za každou cenu, a aby na zázraky věřily nejen děti, se odehrává v současné Praze, městě poetickém a magickém, ale bohužel také plném smutných a osamělých lidí, kteří doufají, že i ve svátečním čase zažijí třebas i jenom

malé dobro,” říká autorka a režisérka Lenka Kny.

Natáčení proběhne v prosinci a lednu v Praze a Mexiku. Premiéra by pak měla proběhnout v předvánočním období roku 2013.

Reklama

Další články

Načítám