Hlavní obsah
Článek

Herečka Patricie Solaříková, kterou diváci znají z nekonečného seriálu Ulice, má srdce na pravém místě. Nejenže před pár dny pokřtila kalendář, jehož prodejem chce získat finanční prostředky na podporu psích útulků, teď k tomu přidala další dobrý skutek. Ona a její seriáloví kolegové Šárka Ulrichová, Malvína Pachlová, Jiří Panzner a Johan Mádr na sebe natáhli bílá trika a v rámci Světového dne boje proti AIDS, který proběhl 1. prosince, se vydali na pražské Václavské náměstí prodávat symbolické červené stužky.

Z načervenalých tváří nováckých dobrovolníků je znát, že ten den sice byla zima, ale je jistě hřálo pomyšlení, že se zapojili do chvályhodného projektu a pomáhají dobré věci. „Je důležité, aby lidé o této nemoci věděli a nezavírali před ní oči,“ řekla sympatická Patricie a její kolegové jen přikyvovali.

„Myslím si, že když se nakažený člověk nějakým způsobem smíří s tím, že je HIV pozitivní a dodržuje určitá pravidla, tak se může dožít normálního průměrného věku,“ dodala Šárka Ullrichová, která v seriálu Ulice hraje HIV pozitivní Zuzanu.

Reklama

Další články

Načítám