Hlavní obsah
Článek

Není žádným překvapením, že herci jsou za natáčení filmů či seriálů placeni denním honorářem. Hlavní aktéři seriálů mají měsíčně nasmlouváno i deset natáčecích dnů, přičemž v průměru za jeden inkasují pět až deset tisíc korun. Největší seriálové hvězdy si ale mohou říct o značně vyšší sumu, a tak si podle deníku Blesk měsíčně přijdou i na více než sto tisíc.

Dlouhodobě nejlépe placeným českým hercem je Karel Roden. Ten si za první sérii seriálu Terapie v produkci televize HBO přišel celkem na osm miliónů. Roden ovšem 45dílný seriál během 95 natáčecích dnů zvládl s vypětím všech sil. I přesto se ale pustil i do druhé řady, o výdělku ovšem nechce mluvit.

Další na seznamu je uznávaná herečka a komička Jiřina Bohdalová. Ta si přišla během natáčení Pojišťovny štěstí denně na 25 tisíc korun. Populární seriál o pěti sériích jí údajně vynesl kolem devíti miliónů korun.

Pořádný balík si díky Ordinaci v růžové zahradě vydělala i její stálice Zlata Adamovská. Při počtu 520 natáčecích dnů si mohla příjmy navýšit až o 7,5 miliónu korun.

Ale i další seriálové hvězdy na tom nejsou vůbec špatně. Sumu blížící se pěti miliónům údajně již za Velmi křehké vztahy a Ordinaci v růžové zahradě 2 inkasovala Dana Morávková. Kolem tří miliónů si za Cesty domů odnesla Tereza Kostková, která navíc moderuje pořad StarDance a rovněž se objevuje v novějším seriálu Obchoďák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám