Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Malá holčička na fotce je známá česká spisovatelka, scenáristka a moderátorka, jejíž předci pochází z Ukrajiny. Do povědomí diváků se dostala díky moderování jedné známé talk show, která se na obrazovkách České televize udržela několik let. Typickým znakem této šarmantní dámy je plnoštíhlá postava a bujné vnady. Své kypré tvary nepovažuje za nedostatek, ale naopak přednost, kterou umí využít ve svůj prospěch. Poznali jste ji?</a></p><p><a href= (69) se narodila 21. března 1955 v Praze jako dcera ukrajinského emigračního básníka Vasila Kločuraka a středoškolské učitelky Zdeňky Herrové. Po studiu gymnázia vystudovala scenáristiku a dramaturgii na FAMU.

Koncem osmdesátých let pracovala v Československé televizi v redakci zábavy. Později se věnovala novinařině a publicistice. Sedm let byla šéfredaktorkou jednoho známého společenského magazínu, později si založila vlastní časopis. S manželem Zdeňkem, s nímž je už pětatřicet let, má dceru Natálii a syna Petra.

Halina Pawlowská patří mezi všestranné ženy. Do povědomí diváků se dostala zejména díky moderování populárních pořadů (například talk show V žitě a Banánové rybičky či cestovatelský magazín Zanzibar).

Největší popularitu však sklízí jako spisovatelka. Pověstné jsou její povídky a fejetony, které tematicky věnuje zejména manželství, milostným propletencům a hledání životního štěstí. Roku 1994 byla autorka několika bestsellerů oceněna Českým lvem v kategorii Nejlepší scénář za film Díky za každé nové ráno.

A právě díky tomuto úspěchu byla, jak vzpomíná ve své knize Strašná nádhera, pozvána jedním svým obdivovatelem do Hollywoodu. Ten si z ní však udělal legraci a hollywoodským hvězdám napovídal, že není známou scenáristkou, ale slavnou pornohvězdou, jež si nechala desetkrát zvětšit ňadra. A právě její bujné vnady a korpulentní postava často patří k vděčným tématům bulvárních článků.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám