Hlavní obsah
Článek

Když v roce 1987 přišla tehdejší Československá televize s pořadem Manéž Bolka Polívky (74), bylo to, jako by zavanul jarní svěží vítr. Brněnský klaun a herec přinesl spolu s Rudolfem Zapletalem, spoluautorem nápadu, na obrazovky něco zcela nového.

Jeden z mála, který byl u všech padesáti dílů při natáčení, je mimo hlavního hrdiny Bolka a režiséra Rudolfa Chudoby i fotograf Jef Kratochvíl. A právě vernisáží padesátky jeho fotek, které vznikly při natáčení padesáti Manéží, oslavil v úterý večer Bolek Polívka, jenž díky zvolenému oblečení působil velmi elegantně, kulaté jubileum.

„I díky těm fotkám jsem pochopil, co znamená, když lidé říkají, že jim to rychle ubíhá. V každém věku jsem měl o sobě velké pochybnosti, ale ty mě naštěstí opouštějí. Uvědomuji si, že jsem v každém věku vypadal docela slušně. Proto mě asi brali do filmů,“ smál se Bolek na vernisáži, která probíhá v jeho divadle.

Na vernisáž přišel nejen Bolek a autor fotografií Jef Kratochvíl, ale také tvůrci pořadu a také Polívkovi věční souputníci jako Barin, tedy Jaromír Tichý, nebo nemocný Jura Pecha zvaný Peca. Choroba však nedovolila návštěvu Frettimu - Jiřímu Pfeiferovi.

Padesátá manéž se bude vysílat v lednu a už na duben se připravuje natáčení 51. pokračování. „Žádný pořad v České televizi nemá tak dlouhé trvání. Pouze Večerníček. A to je myslím opravdu důstojný soupeř,“ poznamenala k pýše brněnského studia mluvčí televize Hana Orošová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám