Hlavní obsah
Článek

Topmodelka Tereza Maxová (52) v Praze uspořádala už osmý ročník charitativní módní přehlídky Fashion for Kids. Dosavadní ročníky zajistily opuštěným dětem neuvěřitelných 33 miliónů korun, letos bude výtěžek určen těm, kteří vycházejí z dětských domovů a nevědí, jak si dál poradit se životem. S nimi má Tereza paradoxně cosi společného.

Zhruba ve stejném věku totiž odjela z lůna rodiny do Paříže a musela se z čista jasna začít starat sama o sebe. "Zažila jsme hodně nepříjemných okamžiků, ale zpětně si říkám, že to bylo k něčemu dobré. Měla jsem hlad, neuměla jsem jazyk, tak jsem si nezvládla říct ani o chleba a vodu. Přesunovali nás po různých bytech, bloudila jsem sama po ulicích jen s adresami, kam mám jít na casting nebo na focení," svěřila Super.cz.

"Na rozdíl od dětí, kterým se snažíme pomáhat, jsem se ale měla na koho obrátit. Měla jsem přátele, a hlavně rodinu, kterou oni postrádají," míní modelka, která na přehlídce spolu s Evou Herzigovou (51) a Terezou Chlebovskou také předváděla. "To je to nejmenší, co mohu udělat," krčila rameny.

Exkluzivním hostem akce, která měla podtitul Nový začátek, byl vedle Herzigové módní návrhář Alessando Dell'Acqua a legendární hudebník John McLaughlin přezdívaný Mahavishnu. Kromě italské kolekce se předvedl i výběr toho nejlepšího od českých a slovenských nárhářů - například od Denisy Nové, Kláry Nademlýnské, Lukáše Lindnera, Jakuba Polanky či Petry Balvínové.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám