Hlavní obsah
Článek

Že měla uzavřít předmanželskou smlouvu, si příliš pozdě uvědomila Vendula Svobodová (52). Soud ji sice rozvedl s Patrikem Aušem během několika minut, nyní ale nastane ta pravá bitva. A nejde v ní o nic jiné než o peníze. A to pořádně velké.

Kromě toho, že Patrik údajně Vendule odmítá vrátit tři milióny korun, které investovala do jeho firmy s nábytkem, ale na celou částku nemá potvrzení, odmítá jí podle deníku Blesk vrátit i majetek po jejím zesnulém manželovi Karlu Svobodovi (†68).

"Když Vendula začala rekonstruovat dům v Říčanech, přestěhovala se do Patrikova domku. Některé věci by se tam ale nevešly, a tak si je schovala k Patrikovým rodičům," svěřila Blesku kamarádka Venduly a dodala, že když si je chtěla prezidentka Kapky naděje od Aušů vyzvednout, nebylo jí vyhověno. A prý je mezi věcmi mj. obraz od Otakara Slavíka v hodnotě půl miliónu korun.

To ale podle právníka Josefa Lžičaře není právně rozhodně v pořádku a Patrik v žádném případě nemá nárok na nic, co pochází z dědictví po Karlu Svobodovi. A to včetně toho, co Vendula koupila za peníze prokazatelně pocházející z dědictví. Tedy ani v rámci doby, kdy trvalo jejich manželství.

Podle dalších informací po ní chce Patrik dokonce i výživné. To už právník nevylučuje s tím, že by musel prokázat, že se nedokáže sám uživit. To však nesmí být v rozporu s dobrými mravy, takže pokud došlo k nějakým nepravostem, třeba násilí či ničení majetku, na výživné prý může zapomenout.

A co na to Patrik Auš? "Její schopnost manipulace a mediální prostor, který se jí dostává, je nebezpečný pro jakéhokoliv chlapa, který se ocitne vedle ní," řekl. O majetku a výživném ale neuvedl ani slovo.

Reklama

Další články

Načítám