Hlavní obsah
Článek

České Miss po svém vítězství poznávají věci, o jejichž existenci možná neměly ani tušení. Nejenže od sponzorů dostávají oblečení, boty, šperky, auta a byty, ale jsou bohatší i o zážitky. Tento týden Gábina Kratochvílová (34), Monika Leová (32) a Lucka Kovandová (19) vyrazily na obhlídku továrny, kde vzniká známá značka sektu.

Součástí návštěvy vítězek soutěže krásy byla také praktická zkouška ve výrobní části tzv. degorsage neboli odkalení. Zde měly holky za úkol odstranit z lahve sektu setřesením kvasinky. V lahvi je značný tlak, a proto dívky, které si tuto techniku chtěly vyzkoušet, obdržely zástěry, které však úplně nedokázaly zabránit tomu, aby se víno nestalo na několik dalších hodin jejich oficiálním parfémem. „Krásně to voní, vůbec mi to nevadí, sice mám mokrý celý rukáv, ale stálo to za ten zážitek,“ komentovala svůj pokus o ruční odkalení lahve sektu Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová.

České Miss World Lucii Kovandové se lahev rozstřelila v rukou a alkohol ji celou ostříknul. „Co tomu řeknou doma na Moravě? Jsem já to ale nemehlo.“ Nicméně my víme, že Lucka za týden maturuje, a tak i celková nervozita vykonala své.

Monika přistoupila k úkolu s humorem a udělala si legraci i z ochranného štítu na obličej. Degorsage zvládla na jedničku: „Mám teď ze sektu nový make-up, ale jinak mě to bavilo a klidně bych do toho šla znovu.“

Když si vítězky odzkoušely pracnou tradiční ruční část výroby, za odměnu se podívaly, jak to dnes zvládají stroje, i když lidský faktor hraje ve výrobě lahodného nápoje stále velkou roli.

Reklama

Další články

Načítám