Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbený moderátor Karel Voříšek (60) zmizel z televizních obrazovek poté, co se na něj provalilo, že byl údajně udavačem komunistické Státní bezpečnosti. Po dohodě z televize odešel, aby soudně očistil své jméno. Na Karla Voříška, kterému se minulý týden obrátil život naruby, a jeho životní proměny si zavzpomínejte v naší fotogalerii.

Odchod usměvavého moderátora zaskočil všechny jeho fanoušky, kteří na Karla Voříška nedají dopustit. „Karle, ty to zvládneš, je nás hodně, co stojíme při tobě,“ zní jeden z mnoha komentářů na sociální síti. Podle našich informací z TV Nova, se však Karel Voříšek s největší pravděpodobností na televizní obrazovky nevrátí a kauza z 80. let mu zlomí vaz.

Karel Voříšek začal po studiích pracovat jako programový hlasatel Československé televize. Hvězdná televizní kariéra Karla Voříška odstartovala až roku 1999, kdy se na Nově stává moderátorem Televizních novin a publicistického pořadu Víkend. Na obrazovce vždy působil mile a důvěryhodně, což diváci několikrát ocenili v anketě televizní popularity TýTý, kterou v kategorii Osobnost televizního zpravodajství vyhrál celkem třikrát. Roku 2008 byl dokonce vyhlášen absolutním vítězem této ankety.

Hlavní zpravodajskou relaci spolumoderoval postupně s Nicol Lenertovou, Janou Adámkovou a Markétou Fialovou. Pravidelně a rád se účastnil různých charitativních akcí a většina kolegů na něj nedala dopustit.

Moderátora však dohnaly stíny minulosti. Po maturitě na gymnáziu studoval vědecký komunismus a dějepis na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Od roku 1984 byl členem KSČ a od druhého ročníku studií předsedou fakultního výboru SSM. A právě z této pozice měl donášet informace o studentech StB. Co ho k tomu vedlo, zda jednal z mladické nerozvážnosti, vlastního přesvědčení, kariérismu či byl zahnán do kouta výhrůžnými praktikami, ví jen on sám.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám