Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vyhlášení ankety Český slavík je za námi a kromě prvenství Tomáše Kluse (37), který za sebou nechal božského Karla Gotta (†80), nepřinesl žádné větší překvapení. Vždyť jen v kategorii Zpěvačka roku se prvních šest zpěvaček sešikovalo do stejného pořadí jako loni.

A nic na tom nemění ani to, že na předních pozicích už hodně let postrádáme řadu zvučných jmen. Kam se poděly někdejší královny tuzemského popu Ilona Csáková (53), Bára Basiková (61) či Leona Machálková (56), které byly na konci devadesátých let ikonami? A co teprve další pokořitel Karla Gotta Daniel Hůlka (55)?

Žádný z uvedených interpretů se nevešel ani do první dvacítky. Taková Leona Machálková dokonce skončila až na čtyřicátém místě, Csáková se tyčí na třiatřicáté pozici a Daniel Hůlka se proti loňsku propadl o devět příček až na čtyřiatřicáté místo.

Nejlépe skončila muzikálová hvězda Bára Basiková, jíž patří sedmadvacátá pozice. Přesto se jedná o tristní výsledek, zvláště pokud labilní Iveta Bartošová (†48), která vůbec nekoncertuje ani neúčinkuje v žádném muzikálu, zato neustále mluví o svém comebacku, drží na své poměry skvělé čtyřiadvacáté místo.

U Daniela Hůlky se není čemu divit. Někdejší Český slavík se letos potýkal s těžkým zánětem slinivky, který ho málem stál život. V muzikálech, se kterými je Pán démonů nejvíce spjat, toho moc neodehrál, a tak mu fanoušci neposlali zdaleka tolik hlasů jako v minulých letech.

Na zašlou slávu vzpomíná také Ilona Csáková. Sympatická zpěvačka byla na vrcholu kariéry v devadesátých letech, když třikrát po sobě získala stříbrného Slavíka a jednou skončila třetí. V té době produkovala jeden převzatý hit za druhým a doslova dýchala na paty pravidelné vítězce ankety Lucii Bílé, kterou jednou dokonce předčila v prodejnosti.

Ústup ze slávy lze přičíst i tomu, že se naplno věnuje mateřským povinnostem, a tak se celkem logicky stáhla do ústraní a dává přednost úloze ženy v domácnosti.

Roku 1998 se ve společnosti Csákové objevila na stupních vítězů bronzová Bára Basiková, jež svého prvního bronzového Slavíka získala už roku 1987 a o čtyři roky později slavila krásné druhé místo. Tehdy sbírala úspěchy na sólové dráze, později se do srdcí fanoušků dostala i jako úspěšná muzikálová hvězda.

V muzikálech i na samostatných koncertech se pravidelně objevuje i Leona Machálková, jež se v anketě popularity nejlépe umístila čtvrtá. Ač připravuje novou desku a je z hlediska pěvecké kariéry poměrně aktivní, za poslední dva roky ve Slavících pomalu, ale jistě klesá a opouští pečlivě vydobyté pozice.

Reklama

Další články

Načítám