Hlavní obsah
Článek

Když se ve Státní opeře objevil Daniel Landa (55) s manželkou Mirjam, leckdo si říkal, že všechno asi nebude v pořádku. Páreček měl na očích sluneční brýle a navlékl se do podivných modelů, které by se hodily spíš na demonstraci než do prestižního kulturního stánku. A tím to rozhodně neskončilo.

Landa se vždy od přebírání ceny popularity Český slavík distancoval, a to se pravidelně objevuje na předních příčkách. Na pódium si tentokrát pro bronzového došel dokonce s živým kohoutem v rukou.

A jeho dlouhosáhlý projev na téma současné politické situace, kdy zazněla nevybírává slova, že jsou všichni zloději a zm.di, zamotal hlavu organizátorům, kteří museli ostatním prostor zkrátit. "I tak jsme přetahovali o dvě minuty," prozradil zdroj z TV Nova.

Hned po projevu Landovi zmizeli, jak bývá jejich zvykem. Totéž provedli po premiéře rockové opery Klíč králů, která ještě při premiéře nebyla dokončená.

"Bál jsem se, že toho kohouta hodí do lidí," svěřil se Zlatý slavík Tomáš Klus (37), který také na pódiu mluvil o politice, a tvrdil, že jeho kariéru a ocenění nastartoval až protestsong Za co Bože, za co.

"Nemohu souhlasit se všemi jeho názory, ale jeho odvahu oceňuji," dodala Lucie Bílá (57). "Přímé přenosy k takovým momentům vybízejí a obdivuju Ondřeje Brzobohatého (41), jak jako moderátor situaci zvládl," mínila Lucie Borhyová (45).

Každopádně bychom teď aspoň rok, jak slíbil, neměli o Danovi Landovi v hudební oblasti slyšet. To znamená, že se nedozvíme ani to, jak vlastně končí Klíč králů, kterému chtěl dopsat druhý díl.

Reklama

Další články

Načítám