Hlavní obsah
Článek

Zavzpomínejte si společně s námi na populárního herce Larryho Hagmana, který v pátek zemřel ve věku 81 let. Herec trpěl od 90. let cirhózou jater i rakovinou a vleklé zdravotní komplikace se podepsaly na jeho smrti. Nejslavnější Hagmanovou rolí, která ho provázela celý život, byla bezesporu role legendárního ropného magnáta a bezskrupulózního darebáka Džejára Ewinga, jehož ztvárnil ve slavném seriálu Dallas. Na proměny Larryho Hagmana se podívejte do naší fotogalerie.

Nekonečná sága naftařské rodiny Ewingů v 90. letech každý týden pravidelně připoutala k televizním obrazovkám celé Česko. Kultovní seriálový fenomén se letos vrátil na televizní obrazovky a Džejár v něm nemohl chybět. Nemocný herec si natáčení užíval a několikrát se nechal slyšet, že zmrtvýchvstání Dallasu ho drželo nad vodou.

Případné natáčení dalších dílů se však už bude muset obejít bez něho. Larry Hagman už od teenagerovského věku rád holdoval alkoholu. Nebránil se ani experimentování s lehkými drogami. Nezřízený život se podepsal na jeho zhoršujícím se zdravotním stavu. Roku 1995 podstoupil transplantaci jater a na to, jak moc si „zhuntoval“ tělo, se dožil požehnaného věku.

Na televizní obrazovky vtrhl jako kometa v 60. letech. Velký úspěch mu přinesl sci-fi seriál I Dream od Jeannie, kde si zahrál po boku Barbary Eden. Ač nebyl Hagman žádný svatoušek a jeho alkoholové eskapády nebraly konce, rodinný život měl překvapivě uspořádaný.

Jako mladík poznal v Anglii Švédku Maj Axelssonovou, s níž se oženil a zůstal s ní až do konce života. Společně mají syna Prestona a dceru Heidi. Herec svou rodinu miloval nadevše a trávil s ní veškerý volný čas. Energii mu dobíjela i jeho roztomilá vnoučátka, s nimiž jako správný dědeček rád dováděl. Byl vášnivým sběratelem klobouků a mezi jeho koníčky patřilo také rybaření. Rodina mu byla nablízku až do jeho smrti.

Reklama

Další články

Načítám