Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Kamila Nývltová promluvila o tragédii, která potkala její rodinu. Její osmnáctiletá sestra prodělala dětskou mozkovou obrnu a je trvale připoutána na lůžko. "Je ležák, musíme se o ni starat úplně ve všem. I když někdy mám pocit, že když na ni mluvím, usměje se," svěřila Kamila.

Kamila je ze tří dětí, kromě sestry má ještě o třináct let mladšího bratra. "To, že je Eliška nemocná, jsme přijali jako fakt, se kterým se nedá nic dělat. Snažíme se jí poskytovat všechnu možnou péči. Dlouho jsme ji měli napořád doma a mamince s ní pomáhala babička. Ta je s ní teď v nemocnici," vyprávěla. "Eliška nekomunikuje, nemluví. Ale když ji třeba něco bolí, tak pláče," vysvětlila soužití.

Právě proto se zapojila do charitativního projektu Zdeňka Podhůrského Ptejte se - číslo na Boha, který podporuje nadaci Dobrý skutek cílenou na pomoc konkrétním dětem. Momentálně se snaží pomoci rodině dvojčat po mozkové obrně, aby mohli zaplatit rehabilitace, kterou neproplácí zdravotní pojišťovny.

"Sama vím, že peníze od pojišťovny prostě nestačí. A protože jsem se nikdy nezapojila do žádné charity, tenhle projekt mě oslovil. Ani to nestálo moc úsilí, natočila jsem jen klip. Ale mám z toho dobrý pocit a doufám, že se najde dost lidí, kteří na telefonní číslo opravdu zavolají a pomohou tak nasbírat penízky," věří Kamila.

Reklama

Další články

Načítám