Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Manželka režiséra Jiřího Menzela (†82) Olga Menzelová (46) je snad čím dál krásnější. Přesvědčit se o tom mohli všichni přítomní charitativní prodejní výstavy fotografií s názvem Děti patří do školy, jíž jsou manželé Menzelovi ambasadory.

Projekt si klade za cíl upozornit na to, že ani v 21. století není vzdělání samozřejmostí a seznamuje české diváky s Kambodžou jako zemí i tamní problematikou školství. „Ne každý má to štěstí, aby se narodil do slušné země. Já jsem to štěstí měl a považuji za samozřejmé pomáhat těm, kteří jsou na tom hůře než my. V Kambodži jsme byli s mojí ženou Olgou několikrát a dobře si pamatuji, jak z přístřešků v blátě vycházely děti v bílých čistých košilkách, aby se vydaly na cestu do školy. Pěšky samozřejmě a nevím, jak daleko. Přál bych si, aby tato výjimečná expozice oslovila její diváky a vzbudila empatii k lidem, kteří jsou vděční za sebemenší pomoc,“ řekl k výstavě Jiří Menzel.

Spolu s Olgou, která měla nový účes a vypadala opravdu nádherně, a Jiřím dorazila také Olžina dcera Anička, již má sice s režisérem Jaroslavem Brabcem, ale vychovává ji i Menzel, který ji miluje jako vlastní dítě. Stejně tak Anička má ráda jeho. To lze ostatně vyčíst z jejich pohledů a chování, které mluví za vše.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám