Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Dara Rolins (51) sice díky nečekanému zmírnění trestu krátce před lednovou amnestií a pak i po zásahu bývalého prezidenta Václava Klause nemá žádný záznam v trestním rejstříku za smrtelnou autonehodu, přesto jí ale soud uložil zaplatit miliónové odškodné pozůstalým po Jindřichu Rotreklovi (†63), jehož srazil její vůz. A protože prý doteď nebyly vyplaceny všechny dlužné peníze, advokát stále truchlící rodiny na majetek zpěvačky podal exekuci! A ne jednu!

Dara má v současnosti obstaven dům v Mukařově i v Tuchoměřicích nedaleko Prahy, který si staví společně s přítelem Rytmusem. „Nebylo zaplaceno včas ani po pěti upomínáních, tak vedeme exekuci,“ řekl deníku Aha! advokát pozůstalých Karel Friml.

Zástupkyně zpěvačky tvrdí, že za vše může pojišťovna, která na základě rozsudku městského soudu, v němž stojí, že spoluviníkem nehody byl právě zesnulý Rotrekl, vyplatila jen půlku částky. Až posléze milostivě uznala, že uhradí rovný milión.

Druhá exekuce se týká nákladů řízení vdovy a dcer po motocyklistovi. Podle advokátky Dary je vše uhrazeno, Friml to však vidí jinak. „Pohledávky jsou zaplaceny jen zčásti, exekuce běží dál. Kdyby poslechla rozsudek, bylo by to bez problému,“ konstatoval závěrem právník.

Reklama

Další články

Načítám