Hlavní obsah
Článek

Třetí pokračování slavného českého diskotékového filmu Discopříběh s nesmrtelnými písněmi Michala Davida (63) se mělo začít natáčet už letos v létě, všechno je ale jinak! „Jsou s tím problémy,“ přiznal Super.cz zpěvák, podle kterého dosud neexistuje scénář, a dokonce sám zatím nenapsal ani notu k plánovaným asi sedmi songům!

Před dvěma měsíci se zdálo, že po létě bude hotovo. Jenže letní natáčení už teď ani náhodou nehrozí. „Je otázka, zda Discopříběh budeme natáčet ještě letos, zda se vejdeme do všech problémů, které tam jsou. Jsou technické a taky formální. Čekáme na to, až se nám zřídí společnost a konta, aby tam mohly přistát peníze, které potřebujeme na to, abychom vyplatili původní peníze,“ vysvětlil nám David.

Od sponzorů sehnal rozpočet padesát miliónů korun, podařilo se mu také přesvědčit oba hlavní představitele původních dvou filmů, Rudolfa Hrušínského mladšího a Ladislava Potměšila. „Ruda se na to těší, oslovený je i Ladislav Potměšil. Domluvený jsem s autory práv Jardou Soukupem a Terezou Pergnerovou (dcera spoluautora původního scénáře Eduarda Pergnera – pozn. red.). Až se vyplatí honoráře za autorská práva, můžeme to rozjet,“ věří Michal David. Přitom ještě není ani scénář.

„S písničkami začnu, až bude hotový, zatím je jen námět. Scénář se začne psát až ve chvíli, kdy budou vyplacena práva,“ svěřil se nám David na představení společného turné s Luckou Vondráčkovou Hit Tour 2013. Tu si podle nás vybral proto, že jde konečně o zpěvačku, která ho o kilometr nepřevyšuje. „Přesně tak. Hlavně mě baví to dohadování. Zkouším na ni různé finty, abych ji přesvědčil, že se dá něco udělat jinak. Ale je to bez šance. Jede si svou,“ směje se závěrem Michal David, který na akci pokřtil novou knihu o sobě Největší z mých nálezů a ztrát.

Reklama

Další články

Načítám