Hlavní obsah
Článek

Švédská policie zatkla ženu, v jejímž domě byly nalezeny stovky lebek a dalších kosterních ostatků. Žena přitom tvrdila, že má v posteli, na skříni i v lednici schované lidské kostry proto, že miluje historii. Později ale vyšlo najevo, že je používá i k něčemu zcela jinému. Zvláště stehenní kosti užívala k sexuálnímu ukájení.

V jihošvédském Gothenburgu jde o jasný případ nekrofilie. Jedná se o sexuální odchylku, při níž je člověk vzrušován a přitahován mrtvolami. Dotyčná sedmatřicetiletá žena praktikovala také kult s velkými ostrými noži. Když o všem začala vyprávět dětem v sousedství, brzy si na ni přišla posvítit policie. Ta ji zatkla nejprve kvůli podezření z vraždy, pozdější vyšetřování změnila na „narušování klidu zesnulých“, neboť ostatky si žena opatřovala vylupováním hrobů.

V bytě byly nalezeny také DVD nosiče, na nichž měla žena vlastní videa s názvem „Moje nekrofilie“ či „Můj první zážitek“.

Psychologové tvrdí, že zatčená a obviněná žena je psychicky zcela zdravá. Soud také dostal od policie důkazy, že se živila prodejem lebek na internetu. Za všechny své prohřešky může dostat maximálně dva roky odnětí svobody.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám