Hlavní obsah
Článek

Nejznámější český houslista Pavel Šporcl mění směr v rodinném, ale i v pracovním životě. S partnerkou Bárou Kodetovou a jejich třemi dcerami se z jejich venkovského sídla, zrekonstruovaného mlýna, kvůli školním i zájmovým povinnostem dcer přestěhovali před nedávnem do Prahy. Starý domov ale opouští prý jen částečně.

„Rádi bychom se tam vraceli alespoň o víkendech," říká houslista, který tráví stále více času v koncertních síních celého světa. „Koncertoval jsem už všude možně, od Kalifornie po Japonsko, možná i proto jsem chtěl pro své pražské vystoupení něco výjimečného,“ těší se virtuóz na svůj nejnovější kousek.

V rámci svého předvánočního turné Sporcelain totiž vystoupí s fascinující quadrofonní zvukovou a světelnou show přímo v letištní hale Letiště Václava Havla. „Pro pražský koncert svého turné jsem dlouho a velmi pečlivě hledal nejvhodnější prostor. A protože celé turné nese podtitul Na perutích hudby do jiných sfér, nadchl jsem se pro letiště. Celá akce je prozatím nejrozsáhlejším a nejnáročnějším počinem mého týmu. Rozpočet se blíží částce tří miliónů korun. Uvedení tak rozsáhlé show na právě přejmenovaném Letišti Václava Havla je pro mě obrovskou výzvou,“ vysvětluje Pavel Šporcl. Poslední vstupenky na velkolepou show jsou dle našich informací ještě v prodeji.

Reklama

Další články

Načítám