Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Angelina Jolie (48) snad neměla ani na výběr, jakým směrem se bude ubírat její profesní život. Narodila se totiž do herecké rodiny. Jejím otcem je držitel Oscara Jon Voight (74) a maminkou byla Marcheline Bertrand, která se později věnovala filmové produkci a rovněž byla aktivní na poli charitativní činnosti. Její život bohužel vyhasl příliš brzy, v pouhých 56 letech podlehla rakovině vaječníků. Aby podobný osud nestihl i Angelinu, které hrozila rakovina prsu, odhodlala se k odvážnému kroku - jejich preventivnímu odstranění.

Marcheline Bertrand si brala Jona Voighta v prosinci 1971 a měli spolu dvě děti. Kromě slavnější Angeliny ještě o dva roky staršího Jamese Havena (40), jenž je rovněž hercem. Jejich rodiče se ale po pěti letech odloučili, důvodem byly četné nevěry manžela. Po dalších dvou letech došlo k rozvodu, který se táhl další dva roky. Bertrand poté našla lásku ve filmaři a dokumentaristovi Billu Dayi, s nímž žila jedenáct let, ale nikdy se nevzali. Posledním mužem v jejím životě byl muzikant a aktivista John Trudell.

Rakovině vaječníků podlehla Bertrand začátkem roku 2007 v losangeleské nemocnici poté, co s ní osm let vytrvale bojovala. Jolie se proto rozhodla čelit osudu a co nejvíce minimalizovat riziko propuknutí rakoviny i u sebe. Šance, že se nemoc projeví i u ní, byla totiž děsivě vysoká. Na stejnou nemoc zemřela v brzkém věku rovněž hereččina babička, které bylo 45 let.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám