Hlavní obsah
Článek

Po nedávném provalení skandálu moderátora Televizních novin Karla Voříška (60), muže, jehož přes sympatický zjev a vystupování obviňují z udavačských praktik během studií za socialismu, se třese tým zprávařů Novy v základech. Nejprve byl prakticky na hodinu odejit sám Voříšek, jenže kvůli jeho problému se o svou kariéru může bát i jeho dosavadní parťačka Markéta Fialová. „Vůbec tu nikdo netuší, jak to s ní bude dál. Zatím je dočasně stažena z obrazovky. Může hrozit ale i to, že to bude definitivní,“ prozradil nám zdroj z Barrandova.

Markéta Fialová tvořila s Voříškem nerozlučnou dvojici. U diváků oba působili sympatickým a důvěryhodným dojmem. Ten byl nyní, pod tíhou obvinění Karla Voříška, rozbit. A na Nově si lámou hlavu s tím, jak se situací dál naložit.

„Nemůžeme k ní dát do dvojice jen tak někoho. Musí k ní sedět, měli by spolu ladit. Je tam mnoho faktorů, které by případný nástupce Karla Voříška musel splnit. A nikoho adekvátního šéfové nyní v rukávu nemají,“ prozrazuje náš informátor z Novy.

Televize zatím nad Fialovou úplně hůl neláme. Našla jí dočasně jakousi brigádu. „Markéta Fialová bude mít v následujících dvou týdnech primárně na starosti dlouho připravované prezidentské speciály Televizních novin - Cesta na hrad, které startují už příští čtvrtek,“ uvedl pro Super.cz ředitel komunikace Novy Josef Koukolíček. Jde o debaty s kandidáty na budoucího prezidenta.

Diváci tak o oblíbenou moderátorku nepřijdou. Zatím. Co bude ale dál? „Může se stát úplně cokoliv. Třeba se za měsíc vrátí s novým moderátorem, nebo skončí definitivně. Nic není rozhodnuto a jen tak také nebude,“ dodal pramen.

Reklama

Další články

Načítám