Hlavní obsah
Článek

Takovou atmosféru Lucerna už dlouho nezažila! Zpěvačka Petra Janů (71) v ní v pondělí slavila šedesátiny velkolepým koncertem, při kterém se vlnily boky snad i ostříleným ostrým hochům z ochranky. Petra vypadala fantasticky, maximálně jako čtyřicátnice a zpívalo jí to jako snad nikdy. Celý sál pak dojala písničkou Vzpomínky, po které poslala do nebe pozdrav manželovi, který loni zemřel na rakovinu. „Zpívala jsem to pro něj,“ říká Janů. Podívejte se na dojemný rozhovor ve videu!

Petra Janů si za hosty pozvala Martu Kubišovou a Evu Pilarovou. Po vysilujícím koncertu a hodině strávené autogramiádou dorazila totálně vyčerpaná na raut, který přátelé na její počest připravili v hotelu Fusion. „Nejdřív má člověk strach, aby přišli lidi. Pak se bojí, aby jich tam nebylo hodně a aby se nic nepokazilo. Když se to povede, pak jsou nádherné pocity. Jsem ale unavená jako kotě,“ svěřila se nám zpěvačka hned po příchodu se svými emocemi.

Na akci strávila jen pár chvil, protože sotva pletla nohama. „Už mám odpaříno. Vždyť jsem začínala s rockovou hudbou! Teď už se starám o svou tělesnou schránku,“ řekla s tím, že jejímu hlasu, který má v až překvapivé kondici, nejvíce pomáhá dostatek spánku.

„Chvilku si s lidmi popovídám, a pak zmizím po anglicku. Ať si užijí, já půjdu pod peřinku,“ plánovala zpěvačka, která vypadá fantasticky, přestože za sebou má životní tragédii, když jí na rakovinu zemřel manžel. V Lucerně asi nejvíc diváky dojala zpěvem zmíněné písně Vzpomínky, která je o tom, že člověk ztratil někoho blízkého. Když s ní vystoupila krátce po ztrátě muže, rozbrečela s ní všechny diváky. I sebe. Tentokrát byla cítit úplně jiná atmosféra.

„V Hybernii to bylo beznadějný. Dnes v Lucerně to bylo vyloženě pro něj. Říkala jsem si, že je určitě rád, že to takhle pokračuje. Moje kariéra byla totiž z velké části jeho práce. A tak jsem mu tu písničku poslala a myslím, že byl spokojenej,“ dodala Petra Janů smířeně. Na rozdíl od jiných se nelituje, neutápí žal v alkoholu, ale maká naplno. Vždyť už dnes ji čeká vystoupení ve Vyškově.

Reklama

Další články

Načítám