Hlavní obsah
Článek

Herečka Ivana Chýlková (60) nepatří mezi univerzální krásky, ale je jednou z těch tváří, které uvidíte a nezapomenete na ně. Její charakteristické rysy spolu s hereckým projevem jsou zárukou kvality, kterou teď diváci budou moci ocenit v nové divadelní hře Hlava v písku.

V té se Ivana představí po boku Jana Potměšila, jenž ztvární jejího manžela. „Je to velmi inspirující, protože někdo nový vás kopne nečekaně jinam,“ vyjádřila se ke spolupráci s Potměšilem Chýlková, která si zahraje Enike. „Jsem žena mnoha tváří. To je vždy nejzábavnější. Nejsem jednostrunná. Je to pestrá žena,“ popsala svou postavu herečka, které kromě Potměšila bude sekundovat také Jana Stryková.

„Dráždila mě představa spojit zdánlivě nesourodé osobnosti v příběhu o partnerech, kteří spolu nedokážou vyjít, přestože se milují tak osudově, že má jejich vztah téměř antické rozměry,“ sdělil autor kusu Patrik Hartl, který ji napsal Ivaně a Janovi přímo na tělo.

Premiérou Hlavy v písku, jež líčí lovestory bohatého požitkáře Ištvána a jeho ženy Enike, kteří se společně koupou v šampaňském, střílejí po sobě, utíkají před policií a zároveň si nesnesitelně lezou na nervy, bude zároveň zahájen provoz divadla Studia DVA, které inscenaci 18. září uvede v nových prostorách v budově Paláce Fénix na Václavském náměstí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám