Hlavní obsah
Článek

A je to tady! Právě dnes se nestárnoucí pěvecká diva Petra Janů (71), majitelka jednoho z největších hlasů naší pop music, stala oficiálně čerstvou šedesátnicí. Její věk by jí ovšem tipoval málokdo. Vy se s námi můžete projít proti proudu času a připomenout si životní pouť talentované dámy, která je doma v rocku, popu, swingu i dalších žánrech a zraje jako dobré víno.

Dnešní šedesátiny oslaví Petra za účasti kamarádů i televizních kamer s velkou pompou v pražské Lucerně, kterou měla vyprodanou už v září, což bylo ještě dříve, než visel na zdi jediný plakát. „Budu mít pochopitelně obrovskou trému,“ přiznala se před pár dny Petra, která v narozeninovém programu nezapomene na žádný ze svých megahitů - ani na pecky z rockových začátků a lahůdky v podobě muzikálových songů.

Na pódiu pražské Lucerny dnes bude pokřtěno i výběrové trojalbum Má pouť, které interpretka, stejně jako i koncert, věnovala zesnulému manželovi Michalu Zelenkovi. „Nebýt jeho, nejsem ani já,“ říká Petra, která se na mejdanu po koncertě zdrží jen nezbytně nutnou dobu.

„Pozdravím známé a kamarády a zase musím utíkat. Zítra mám další koncert na Moravě,“ říká Petra, která narozeninové turné skončí tuto sobotu v Turnově, kde prožila část dospívání i první lásky. Hned poté se ale vrhne na vánoční koncerty a začne také více dohlížet na rekonstrukci svého nového bytu. „Svalím se až pod vánoční stromek a budu ráda, že jsem naživu,“ prohlásila se svým typickým zvonivým smíchem oslavenkyně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám