Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Kateřina Mátlová umí žít. V Česku ji sice moc nevídáme, ale na nedostatek vystoupení si nemusí stěžovat v Německu. A její němčina je dokonalá. Proto si vybírá i místo na dovolenou zrovna v německy mluvících zemích. Tentokrát se vypravila do rakouského Wachau.

Zpěvačka se po vystoupení v Mnichově vydala na další show do Vídně právě přes malebné údolí Wachau. „Potřebovala jsem trochu vydechnout, a tak jsem si na pár dní odpočinku vybrala pohádkově krásný Dürnstein,“ říká Kateřina, ve které stará zřícenina hradu nad městem vzbudila vzpomínky na hrad hraběte Drákuly, kde se ve stejnojmenném muzikálu Karla Svodody alternovala s Ivetou Bartošovou (†48).

Proč už ji ale na české scéně nevídáme? „Byla doba, kdy jsem šla z muzikálu Hair do Pomády a hned jsem naskočila do Mise s Danem Hůlkou, ale tohle období mám již za sebou," prozradila Kateřina, která se převážně věnuje vystupování v Německu a v Rakousku.

Spolupracuje totiž s úspěšným producentem Zippym, který má mimo jiné na svědomí velký hit Lou Begy Mambo No.5. Jako první jsme se ale dozvěděli, že přeci jenom Kateřinu na našem poli šoubyznysu uvidíme. „Momentálně po vystoupení ve Vídni ještě odjíždím do Istanbulu, ale pak už se vrhnu na nový singl, který podpoří rovněž nový videoklip. Uvidíte ho již v listopadu na českých hudebních kanálech," slíbila.

Návštěvu městečka Dürnstein a ochutnávku místních vín jí doporučili její rakouští přátelé, když dostala pozvánku Rakouské národní turistické centrály. „Říkali mi, že je tím nejhezčím a nejzajímavějším městečkem v údolí Wachau," svěřila. Doporučený výstup na zříceninu Kateřina odmítla, zato návštěvu kouzelného zámku, z jehož restaurace nad Dunajem sledovala projíždějící lodě, si vyloženě užívala.

„Vypustit z hlavy práci, nechat klíčky od auta na hotelu a vyhřívat se v odpoledním slunci se skvělým místním vínem, je pro mne opravdový relax," míní. V malebných uličkách Kateřina ještě stačila nakoupit dárky pro přátele a rodinu, mezi kterými nechybělo samozřejmě víno, ale také meruňkové čokolády, které jsou místní specialitou.

Reklama

Další články

Načítám