Hlavní obsah
Článek

Herec Robert Downey junior dostává za filmové role tučné honoráře. Kupříkladu za film Avengers mu producenti poslali na účet padesát miliónů dolarů – asi miliardu korun. Vedle toho však ostatní kolegové pobírali jen směsných dvě stě tisíc dolarů – tedy dvěstěpadesátkrát méně než on. A to se osmačtyřicetileté americké hvězdě nelíbí a požaduje přiměřené ocenění všech herců.

Robert má totiž točit pokračování úspěšného snímku. Jeho kolegové Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Jeremy Renner a Samuel L Jackson požadují za své role minimálně pět miliónů dolarů – sto miliónů korun. Downey mladší je v tom podpořil.

Producenti to však odmítají a vyhrožují přeobsazením. To ale narazí. Robert už oznámil, že pokud nedostanou lepší smlouvy jeho kolegové, budou si muset producenti hledat náhradu i pro jeho hlavní roli. Downey mladší se společností Marvel zatím nemá prodlouženou smlouvu ani na čtvrtý díl filmu Iron Man. A odmítá v roli pokračovat, pokud nebudou podmínky splněny.

„Opravdu plánujeme, že Robert Downey bude hrát Tonyho Starka ještě mnoho let,“ oznámil přitom nedávno Kevin Feige, prezident společnosti Marvel. Čímž však dal Robertovi do ruky slušné trumfy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám