Hlavní obsah
Článek

Lídr kapely Olympic asi prožívá jedno z nejhorších období svého života. Takhle zlomeného, jako na pohřbu bubeníka Milana Peroutky, který nečekaně zemřel v sobotu kvůli nešťastnému pádu ze schodů (infarkt se nepotvrdil, šlo skutečně o nešťastnou nehodu), jsme Petra Jandu (81) ještě v životě neviděli. Z čilého hudebníka ztráta přítele udělala zlomeného člověka, kterému se třásly rty pohnutím.

„Nesl si domů činely a bubínek. Zakopnul, a protože chtěl chránit nástroje, neochránil sebe a praštil se do zdi. Když ho našli, měl blažený úsměv. Asi proto, že bubínek zachránil,“ pronesl ve smuteční řeči Janda.

Zaplněná velká obřadní síň strašnického krematoria byla ve čtvrtek v poledne svědkem posledního rozloučení s Milanem Peroutkou (†49), člověkem, kterému kamarádi neřekli jinak než Ferda a jenž byl pro většinu lidí lidským ztělesněním sluníčka.

„Na Ferdu mám jen ty nejhezčí vzpomínky. Byl to kamarád, obdivoval jsem ho jako bubeníka. Dokonce jsme se za jedněmi bubny i střídali. Spravoval mi moje bubny, se vším mi pomáhal. Kdybyste po mně chtěl nějakou smutnou či temnou vzpomínku na něj, nic si nevybavím. S ním byla pořád sranda, nic neřešil,“ vybavuje si Dalibor Gondík.

„Zažil jsem strašné vypětí emocí. Když jsem se o jeho smrti dozvěděl, měl jsem právě jít na pódium. Dali jsme si s kluky Jasnou zprávu a všichni jsme u toho brečeli. Ale nešlo o loučení s Milanem, ten tu s námi bude pořád,“ řekl zase Aleš Háma, jemuž pár dnů před smrtí Peroutka blahopřál ve videu k 40. narozeninám.

„Vzpomínek s ním mám spousty, některé jsou publikovatelné, jiné zase ne. Byl to kamarád a parťák. O to smutnější je, že není známo, že by měl nějaké zdravotní potíže. Jenom doufám, že se tam někde nahoře potkává s bubenickou partou a dávají si jam session. To můžeme dělat i my tady. Je tu víc muzikantů než na festivalech,“ řekl Super.cz Aleš Brichta.

„Všechno je to v hajzlu! Co tam děláš, ty chlape nahoře,“ křičel směrem k nebesům vzteklý kamarád Peroutky při odchodu z obřadní síně.

Reklama

Další články

Načítám