Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Kdysi slavné duo Eva a Vašek, které proslavila mohutná reklamní kampaň v teleshoppingu, má nyní na krku policii! Na zpěváky ji poslal majitel agentury, která prodej v televizi financovala. Karla Peterku rozlítilo to, že o něm Vašek Ševčík prý rozhlašuje lži, a navíc okopíroval jeho autorské dílo!

Vašek v Surfáckých listech, což jsou noviny, které vydává jeho firma, svěřil, proč už s bývalým vydavatelem nespolupracuje. Obvinil ho z toho, že firma Peterky porušovala smlouvy. A to se jeho bývalému chlebodárci, který prý do dvojice investoval přes 110 miliónů korun, nelíbilo.

„Pane Ševčíku, nejen dle mého názoru jste obsahem Vašeho textu naplnil skutkovou podstatu trestného činu pomluvy vůči společnosti Česká muzika i mojí osobě. Dále Vaše vydavatelství se neoprávněným užitím textu z knihy Rok s Evou a Vaškem v knize Eva a Vašek – Cesta na Říp dopustilo trestného činu porušení autorského práva,“ napsal Peterka Václavu Ševčíkovi.

„Ujali jsme se jich, když byli úplně na dně, kdy on chtěl prodat celý svůj sklad po koruně, chtěl se oběsit nebo skočit z mostu,“ vysvětlil pak týdeníku Sedmička Peterka s tím, že ho Ševčík ve finále měl podvést.

„Vašek mi dal čestně ruku na to, že už si nebudou nic vydávat. Ale prodával si dál. Česká muzika jim přes teleshopping udělala jméno, za chvíli je znala celá republika, ale místo toho, aby si všichni objednávali jen CD a DVD, která jsme jim vydávali, tak Surf byl pořád známý, jenže všichni prodejci se nahrnuli k němu a on jim svá CD a DVD začal prodávat pod rukou,“ dodal Peterka, podle něhož jeho firma za pět let vydělala na páru osmnáct miliónů korun, musela na to ale investovat ohromné peníze do teleshoppingu, zatímco Eva a Vašek, aniž by hnuli prstem, dostali jedenáct miliónů.

Související témata:
Vydavatelství

Reklama

Další články

Načítám