Hlavní obsah
Článek

Reportér televize Nova Josef Klíma, který je už řadu let nejvýraznější tváří pořadu Na vlastní oči, zažil v životě hodně nepěkného, co se týče nemocí, takže má o to více důvodů pomáhat. Účastní se rovnou dvou charit, protože moc dobře ví, že jeho peníze mohou ostatním skutečně pomoci. Podívejte se na video, v němž Klíma vypráví o svém zdraví i o tom, jak rakovina zabila prakticky celé jeho příbuzenstvo!

V poslední době o sobě dal slyšet v souvislosti s projektem pomoci seniorům. Chce mezi pár nejpotřebnějších rozdělit svůj důchod a vyzývá další úspěšné důchodce, aby se k němu přidali. Karel Gott už mu třeba kývl. Navíc se také zúčastní charity Dobrý anděl, při níž známé tváře televize Nova přispívají ze svých platů rodinám, které postihla rakovina. Na tiskovku dorazil rovnou od lékaře.

„Operovali mi plavecké ucho. Ucho se vám časem tak zakroutí, že tam zůstává voda. Ubrousili mi kus kosti. Neměl jsem problém se slyšením, ale při sprchování se mi hromadila voda v uchu a vznikaly v něm záněty,“ vysvětlil své zdravotní trable oblíbený „Pepíček“, který je z obou charitativních projektů nadšený.

„Chci dotáhnout projekt seniorů, tím pádem nevím, kolik mi zbude peněz na Dobrého anděla. A u těch seniorů je to tak, že když nebudu mít na chleba, vezmu si to zpátky. Což u Anděla ne,“ řekl nám televizní matador, který si se zákeřnou rakovinou užil svoje, i když ne na vlastní kůži.

„My máme s manželkou rakovinu z obou stran. Vyhubila veškeré příbuzenstvo vyjma mého táty, takže je tu trošku naděje, že přežiju. Dovedu si tím pádem představit, co to pro rodiny nemocných znamená,“ tvrdí Klíma, který se před pár lety po srdečních potížích zbavil zlozvyku.

„Jediný, co dokážu udělat pro své zdraví, je to, že jsem přestal kouřit. Tím pádem mi přestalo chutnat i tvrdé pití. Proto jsem ubral taky na alkoholismu, i když jako řidič jsem to nikdy úplně nepřeháněl. Celkově jsem se od té doby trošku ozdravěl. Dýchá se mi líp než před čtyřmi lety,“ dodal držitel zrcátka pro absolutního vítěze TýTý za minulý rok.

Reklama

Další články

Načítám