Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátor Rey Koranteng (49) je otcem dvou holčiček Vanessy a Sofie. O to více se ho dotýká cokoli, co se může dětem dít. "Já jsem na to citlivý. To pak přestanu být hodný a příjemný," řekl Super.cz. Ze židle ho doslova zvedne, když například rodiny nemocných dětí nemají na to, aby mohly být s dětmi v nemocnici, natož když jim chybí peníze na léky.

"Bohužel jsem měl ve svém okolí případ, kdy mému kamarádovi zemřelo dítě na rakovinu. Byla to nešťastná událost, dokážu si představit, co to obnáší pro rodiny, které všechno obětují záchraně toho dítěte, i když to třeba nakonec příroda zařídí jinak," vysvětlil, proč se zapojil do charitativního projektu Dobrý anděl, který pomáhá rodinám, jejichž dítě trpí onkologickým nebo hematologickým onemocněním.

"Je to citlivá věc. Tenkrát jsme byli skupina přátel, která mu nějakým způsobem pomáhala. Peníze v tom nehrály roli, byl v situaci, kdy byl zabezpečený, ale stejně to dopadlo špatně," vzpomínalo se jen těžko Korantengovi na případ jeho kamaráda.

"Všichni mluví o jakýchsi nemateriálních statcích, ale když jde o záležitost života a smrti, právě ty materiální mohou pomoci těžkou dobu překlenout. Když se podívám na ceny léků, co je zdravotnický systém ochoten hradit a co už ne, tak je to hrozné," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám