Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 91 let odešla do hereckého nebe slavná hvězda filmů 30. a 40. let Deanna Durbin. Rodačka z kanadského Winnipegu se proslavila nejen příjemným hereckým, ale především úchvatným hlasovým projevem. Ve své době platila za jednu z nejpopulárnějších hereček, která za filmy dostávala největší honoráře ze všech tehdejších hollywoodských krásek.

Ačkoli Deanna aktivně hrála pouhých dvanáct let, její popularita byla na vrcholu tak obrovská, že se pyšnila nejpočetnějším fanklubem. Dozajista do něj patřila i Anna Franková - židovská dívka, která jako patnáctiletá zemřela během druhé světové války v koncentračním táboře. Obdiv k herečce visící na zdi dětského pokoje popisovala Anna ve svém deníku, který po skončení války našel a nechal vydat její otec, jediný přeživší z celé rodiny.

Mezi její nejznámější snímky patřily muzikály jako Tři rozkošná děvčátka, One Hundred Men and a Girl, Mad About Music, Tři děvčátka pokračují, First Love či krátkometrážní Every Sunday. Velice populární se stal také muzikál Věčná Eva z roku 1941, o němž se Anna Franková rovněž zmiňuje ve svém deníku.

Reklama

Další články

Načítám