Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ani kousek úcty v sobě nenašel mladík, který v neděli velice netaktním způsobem narušil smuteční obřad pořádaný každoročně jako vzpomínku obětem I. světové války. Takzvaný Remembrance Day je ve Spojeném království vnímán velice citlivě a vždy se jej účastní královská rodina, vojáci, veteráni, vojenští důstojníci i tisíce Britů. Ne všichni však sdílí soucit. Důkazem byl muž, který se přidal k pochodujícím vojákům v podivném červenorůžovém převleku, přes obličej měl pruhovanou masku s rohy na hlavě, a navíc do průvodu vjel na skateboardu.

Událost se v Británii stala zprávou číslo jedna. Tamní média tajemného muže v masce přezdívají ‚ďábel‘ a uvádějí, že incidentem byla velice zaskočena královská rodina i premiér David Cameron.

Podivína nakonec musela zneškodnit policie, přičemž přihlížející lidé dali hlasitým pokřikováním jasně najevo znechucení nad jeho počínáním.

Očitý svědek Ray Turton uvedl: „Policista jej táhl kolem davu lidí a snažil se mu sundat masku, muž kladl odpor, a tak policista musel použít dost síly, aby ho zkrotil.“

Související témata:
Narušitel

Reklama

Další články

Načítám