Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bradavice na tváři, velký špičatý nos, kůže zvířete na hlavě, černý hábit... tak nějak si pamatujeme čarodějku ze slavného seriálu Arabela. Pod maskou babizny, jež v neplechách sekundovala čaroději Rumburakovi, se tehdy skrývala herečka Jana Andresíková, kterou byste dnes k její nejslavnější roli možná přiřadili až na druhý pohled.

Andresíková vystudovala brněnskou JAMU, po jejímž absolutoriu odešla do Prahy, kde hrála v divadle Maringotka či v Divadle Za branou. Ve filmech a seriálech sice hrála především menší role, ale bylo jich požehnaně. Z těch známějších jmenujme snímky Světáci, Žert, Mladý muž a bílá velryba nebo seriály Nemocnice na kraji města či Dobrodružství kriminalistiky. Svůj hlas propůjčila také mnoha zahraničním herečkám.

Nejslavnějším počinem přesto zůstává seriál Arabela, v němž možná neměla prostor naplno rozehrát svůj talent, přesto se vryla do paměti a srdcí mnoha, nejen dětským, diváků.

Reklama

Další články

Načítám