Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pamatujete na krásku, která se po srážce s farářem Otíkem vyřítila v krátkých šatech z vozu a oprašovala mu kalhoty? Ano, tou kráskou nebyl nikdo jiný než herečka a dabérka Kateřina Lojdová.

Kateřina se narodila v Praze do rodiny výtvarnice a hudebníka, takže bylo logické, že bude také inklinovat k umění. Nedala se však ani na dráhu umění výtvarného, ani toho hudebního, ale zvolila si herectví.

Vystudovala DAMU a FAMU, filmů však mnoho nenatočila. Jmenujme například Chobotnice z druhého patra, Anděl s ďáblem v těle či Všechno nebo nic. Těmi nejznámějšími jsou Troškovy snímky Slunce, seno a pár facek a Slunce, seno, erotika, kde coby inženýrka Gábina Tejfarová sváděla živočicháře Jiřího Lábuse nebo učila obyvatele Hoštic jíst mořské plody.

Kromě herectví, které však již pověsila na hřebík, se Lojdová angažovala také v politice. Je vdaná, jejím manželem je rozhlasový boss Michel Fleischmann, s nímž má dvě děti, dvojčata Maxe a Kláru.

Reklama

Další články

Načítám