Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Už léta se českým televizním divačkám podlamují kolena, když jeho hlasem promluví slavný seriálový doktor House. Herec Martin Stránský (54) navíc pár let sám představoval lékaře Otu Kováře v nejsledovanějším českém seriálu Ordinace v růžové zahradě. Super.cz herce, který teď bude tahounem nového seriálu Doktoři z Počátků, vyzpovídal. Jaké zážitky má s popularitou a proč musel nedávno na policii?

K dabování House se dostal úplnou náhodou. A už tehdy se muži, jehož popularita nejdříve na oblasti, pak v regionu a nakonec i v Praze na divadle postupně rostla, stávaly úsměvné příhody.

„Stáli jsme s kamarádem někde na cestách frontu, snad na pivko, a když jsem objednával, paní prodavačka úplně ztuhla a opakovala: Doktor House. Když jsem pak nastoupil do Ordinace, byl to další nával. V Mariánkách jsme si šli s přítelkyní koupit do obchodu šampáňo na večer a na tři čtvrtě hodiny se tam zastavil provoz. Všechny prodavačky chtěly fotku a podpis. Přítelkyně už byla trošku naštvaná, ale zvládla to,“ směje se Martin, který na první pohled působí nepřístupně a možná až zle, ale jde o neskutečně sympatického člověka.

Setkal se ale i s negativními projevy popularity. „Jde o takové ty dobráky v hospodách, kteří nejsou schopní pochopit, že televize je jednocestná, že se nemůžeme znát a kolikrát nechceme být kamarádi. Takoví ti otlapkávači, kteří vás chytají kolem ramen a říkají: ,Pocém, ty seš dobrej!‘ Takové neznám a ani nechci znát,“ říká Stránský.

Ten se s postavou Oty Kováře přemístil do nového seriálu Doktoři z Počátků, který se začne vysílat už v létě. „Máme výhodu, že až na mou postavu za sebou netaháme minulost sedm let svízelného života, ústrků, komplotů a intrik. Jsme tímto způsobem svobodní. V některých dílech se ta bolest mé postavy na duši projeví, ale spíš to bude seriál o radostech a starostech lidiček. Taky tam nebude chybět hajzl, tak jako nechybí v žádném kolektivu,“ slibuje.

A za co bude utrácet honorář? Za motorku a také za chalupu, kterou si nedávno pořídil a potřebuje ji zvelebit. Už kvůli ní byl i na policii. „Vlezli mi tam nějací pitomci a od čerpadla mi ukradli asi sto devadesát metrů kabelů, vyšplhalo se to na třináct tisíc korun. Policajti stáli na zahradě, drbali se na hlavě a říkali, že nikdo z místních to nebyl, že to musel být nějaký vůl odjinud. Hodí kabel na oheň, vypálí z toho umělou hmotu a měď odnese do sběrny,“ krčí rameny okradený herec.

Reklama

Další články

Načítám