Hlavní obsah
Článek

Ewa Farna (30) se stává pomalu ale jistě profesionální porotkyní. Kromě posuzování výkonů soutěžících v právě probíhající soutěži SuperStar zasedla o víkendu i v porotě třináctého ročníku soutěže dětské písně v Havířově, která kdysi odstartovala právě i její kariéru zpěvačky.

Slezská patriotka na rodný kraj nedá dopustit, podporuje zde i spoustu akcí. Velmi populární soutěž je navíc polskou záležitostí, odehrává se v polštině a účastní se jí jen děti z polských základních škol. Česká Polka je vlastně i Ewa, protože absolvovala takzvaný "těšínský Harvard", tedy polské gymnázium v Českém Těšíně, ze kterého vzešlo hned několik osobností české hudební scény  - členové kapely Charlie Straight, producent Lešek Wronka nebo šansoniérka Renata Drössler, která spolu s Ewou usedla v porotě Festiwalu Piosenki Dzieciecej.

„Sama jsem kdysi, stejně jako Ewa, podobnou soutěž vyhrála," vzpomínala v havířovském kulturním domě představitelka Marlene Dietrich z pražského Divadla pod Palmovkou. Na její písničky, a nejen ty polské, se ostatně mohou těšit fanoušci šansonu v pražské kultovní Salmovské literární kavárně už tento pátek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám