Hlavní obsah
Článek

Tento problém řeší asi všichni úspěšní interpreti. Písně, které přivedli na svět a staly se díky nim nesmrtelné, musí zpívat stále dokola.

I Bára Basiková (61) má ve svém repertoáru několik skladeb, které kdyby na koncertu nezazpívala, tak by jí fanoušci nepustili z jeviště. Mezi takové skladby prý patří například skladba Souměrná nebo árie z muzikálů Kleopatra, Johanka z Arku či z rockové opery Jesus Christ Superstar.

„Nic proti profláklým skladbám, ale mám v repertoáru stovky dalších písniček," svěřila se nám Bára před svým exkluzivním recitálem a jedním dechem dodala: „I když někdy nemám náladu, tak je vždycky zazpívám profesionálně, stoprocentně, pečlivě a pokaždé v nich lze najít něco jiného."

A vystupuje Bára raději ve vyprodaných sportovních halách nebo preferuje spíš komornější koncerty, jako byl ten poslední, kterého se zúčastnila třeba Bářina kamarádka Simona Krainová (51) s manželem Karlem? „Obojí má něco do sebe. Když zpívám v takovémto komorním prostředí, tak vidím lidem do tváře, oni mě mají na dosah, cítí mě, slyší hlas. V halách je to většinou s kapelou, s velkým orchestrem a je to o masách lidí, kde se hodí zase rocková hudba," říká Bára.

Reklama

Další články

Načítám