Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Malinký Meysi je tříměsíční štěně rasy yorkšírský teriér, který se svou paničkou Annou Pohl bydlí v polském Jarocinu. Drobeček Meysi údajně aspiruje na titul nejmenšího pejska na světě, oficiální měření a vážení do Guinnessovy knihy rekordů však může proběhnout až poté, co bude ukončen jeho růst.

Meysi byl podle Pohl po porodu dokonce 16krát lehčí než jeho největší sourozenec. Malý teriér dosahuje ‚úctyhodných‘ rozměrů: na výšku měří 7 centimetrů, dlouhý je 12 centimetrů a váha se u něj zastavila na neuvěřitelných 150 gramech.

Po porodu byl tak maličký, že jej majitelka málem přehlédla a s placentou vyhodila do koše. Až když si všimla, že se uvnitř cosi hýbe, došlo jí, že se Meysiho mamince narodili ještě jeden pejsek. Ten zatím své sourozence velikostí rozhodně nedohnal, a proto se za pár měsíců uvidí, zda u našich severovýchodních sousedů bude žít nejmenší psí rekordman.

Reklama

Další články

Načítám