Hlavní obsah
Článek

Tohle si asi opravdu televize Pětka za rámeček nedá. Trapas s údajně živým zpěvem umělkyně Ivety Bartošové (†48) na slovenském pódiu se rozrůstá do ještě větších rozměrů. Zatímco televize už dříve přiznala, že divákům lhala, sama Bartošová vystoupila s projevem, ve kterém vše hodila na Pětku. Navíc si uřízla ještě větší ostudu, když veřejně zalhala, že nesnáší zpěv na playback, a tak ho nepoužívá.

Televize měla v úmyslu ukázat obří pokrok Ivety, která chtěla zazpívat poprvé živě, a tak sáhla k totálnímu podvodu a překryla její úžasný výkon hlasem z cédéčka, čímž ji veřejně pokořila a znemožnila. Tak se dá pochopit vysvětlení Bartošové. Ta patrně nebyla zpravena o tom, že její chlebodárce už přiznal barvu, a tak v živě vysílaném pondělním pořadu Bulvárek přísahala, že v Ružomberku vážně neotvírala ústa dokořán na hudbu z cédéčka.

„Half-playback znamená, že na placce mám muziku a vokály, a do toho zpívám živě. Jak je to potom v tom dílu už smíchané zvukově, zakomponované do těch klipů, které se tím prolínají, to už neovlivním. Je tam málo živého hlasu z toho sálu, ve kterém jsem zpívala živě,“ tvrdila Bartošová s tím, že na playback zpívá jen velmi výjimečně, většinou kvůli televiznímu natáčení. Když odhlédneme od toho, že v tomhle nemluví pravdu (namátkou například legendární trapas v Óčko klubu s Heja, heja, Česká hvězda na Barrandově, jiné nedávné vystoupení na Slovensku či zpěv na playback v casinu Pavla Páska), stejně si obě strany protiřečí.

Admin stránek Pětky na Facebooku přišel najednou s novým vysvětlením, že televize musela zajistit kvalitní zvuk do pořadu, a na místě se jí pořádně zachytit dobrý zvuk nepovedlo. Jiný jeho kolega z televize, jenž byl vystoupení osobně přítomen, zase sice přísahal na smrt Petra Sepéšiho, že Ivetka vážně pěla naživo, ale tvrzení admina shodil ze stolu tím, že štáb měl nejlepší možný zvuk z mixážního pultu (tedy přímo z mikrofonu) bez vnějších ruchů. Proč by proto její vlastní hlas překrývali? Buď tu někdo lže, anebo hrozila ještě větší tragédie.

„Lidi v televizi naštvalo, že to Iveta hodila na ně a měli nutkání dát najevo, že kdyby zpěv nepřekryli starou nahrávkou, uřízla by si Bartošová ještě větší ostudu. Pak si to ale rozmysleli a rozhodli se v tom dál nešťourat,“ vysvětlil další ze zaměstnanců Pětky.

Ivetka byla ale se svým vystoupením spokojená. „Lidé stáli, tleskali, plakali štěstím, zpívali se mnou, bylo to úžasné. Ty záběry tam nebyly, to je škoda,“ dodala nevinně Bartošová, která nedávno úspěšně obhájila loňské neumístění se v první desítce zpěvaček v anketě Český slavík.

Reklama

Další články

Načítám