Hlavní obsah
Článek

Zpěvák a textař Aleš Brichta (64), pro kterého je charakteristické, že ani na vteřinu nesundá své sluneční brýle (má jen jedno oko), má poslední dobou hodně důvodů k naštvanosti. Tak například prozradil, jaké vztahy má se svou láskou. „Přítelkyně mi říká, že jsem k***én,“ postěžoval si Aleš.

Právě vydává novou desku a při té příležitosti práskl, jak ho jeho drahá polovička častuje. „Souhlasím s tím, protože já jsem opravdu k***én,“ směje se Aleš Brichta, který se rozhodl vyzpívat z naštvanosti na české politiky. Vydal proto album Údolí sviní, na jehož obalu se vypořádává s Karlem Schwarzenbergem, Milošem Zemanem a jakousi prsatou političkou. Všechny tři nechal na obal namalovat coby prasata domácí.

Navíc se pustil také do ministra financí, i s ním si vyřizuje účty v jedné ze svých písní. Po Tomáši Klusovi s jeho Pánubohu do oken je tak dalším umělcem, který kritizuje současnou politickou situaci.

„Pane K. Lousku, nemám na housku, ale Gripeny, za dobrý ceny. Máme dvě nuly, zato Pandury, kšefty s padáky, vyšly nám taky,“ zpívá rocker Brichta, který v songu K. Lousek svolává lidi do ulic. „Dejte nám zbraně, my jdeme na ně, holý jsou ruce, symbol revoluce,“ zlobí se Aleš, který nové album se svou kapelou Aleš Brichta Project pokřtil v pražském Bontonlandu.

„Musel jsem se vyřvat. Z naší politiky je mi blbě,“ říká Brichta, kterého prý snad poprvé za jeho kariéru vlastní deska neomrzela a pořád dokola si ji pouští v autě.

Producent považuje nové album muzikanta, který má za sebou pětatřicet cédéček a milión prodaných nosičů, za jeho nejlepší počin od dob Arakainu a jeho legendárního cédéčka Apage Satanas. Že si podobnou věc myslí i fanoušci, dokazuje fakt, že v největší maloobchodní síti s hudbou patří nová deska k nejprodávanějším. Na stříbrné placce se dají nalézt i songy kritizující komunismus nebo církevní restituce. Jedním z největších hitů se pak může stát typicky brichtovská skladba Lásky jedný plavovlásky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám