Hlavní obsah
Článek

Památka zesnulé zpěvačky Amy Winehouse (†27) byla zneuctěna. Neznámý pachatel z jejího domu v londýnském Camdenu odcizil dvoje zpěvaččiny svatební šaty. Dům, kde Amy rovněž loni v červenci zemřela, fanoušci proměnili ve svatyni a krádež šatů v hodnotě 130 tisíc liber (přes 4 milióny korun) je obrovskou ztrátou nejen pro ně, ale především pro její rodinu.

Jednoduché krátké šaty, v nichž se Amy vdávala, přitom čekaly na vydražení v aukci a získané peníze se měly použít pro zpěvaččinu nadaci. Otec Amy Winehouse Mitch k tomu uvedl: „Je to rána. A je nechutné, že někdo ukradne něco, co má takovou sentimentální hodnotu.“

Zloděj z domu vzal bílé svatební šaty, které měla Amy na sobě během svatby s Blakem Fielder-Civilem v Miami v roce 2006. Zároveň se ztratily koktejlové šaty, které zpěvačka oblékla ten samý rok během televizního vystoupení na BBC.

Oba modely byly vyčleněny na letošní aukci v New Yorku, kde se měly vydražit. Očekávaný zisk měl být 100 tisíc liber (přes 3 milióny) za svatební šaty a 30 tisíc liber (930 tisíc korun) za koktejlky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám