Hlavní obsah
Článek

Získat roli agenta Jamese Bonda nebo u hereček jeho Bong girl je velmi prestižní záležitostí. A zatímco Bondovy dívky se neustále mění, filmových představitelů agenta 007 se během dosavadních třiadvaceti dílů prostřídalo zatím ‚jen‘ šest. Zhodnoťte sami, který z nich měl nejhezčí figuru...

Jako první se v této roli objevil skotský herec Sean Connery (82), zahrál si celkem v sedmi dílech (Dr. No, Srdečné pozdravy z Ruska, Goldfinger, Thunderball, Žiješ jenom dvakrát, Diamanty jsou věčné, Nikdy neříkej nikdy).

Pouze jednou ztvárnil slavného agenta Australan George Lazenby (73), a to v díle s názvem V tajné službě Jejího veličenstva.

Třetím představitelem se stal Angličan Roger Moore. Hrál rovněž v sedmi pokračováních (Žít a nechat zemřít, Muž se zlatou zbraní, Špion, který mě miloval, Moonraker, Jen pro tvé oči, Chobotnička, Vyhlídka na vraždu).

Jako čtvrtý ve službách MI6 zabíjel zločince Brit Timothy Dalton (68), a to v dílech Dech života a Povolení zabíjet.

Pátým Jamesem Bondem se stal irský krasavec Pierce Brosnan (59). Pamatovat si jej můžete celkem ze čtyř částí série - Zlaté oko, Zítřek nikdy neumírá, Jeden svět nestačí a Dnes neumírej.

Zatím posledním agentem 007 je 44letý Brit Daniel Craig. Na svém kontě má tři bondovky: Casino Royale, Quantum of Solace a velice kladně kritiky i divácky přijatou novinku Skyfall.

Reklama

Další články

Načítám