Hlavní obsah
Článek

Už se stalo tradicí, že celebrity pravidelně a rády vyrážejí bezplatně darovat krev. Tentokrát se této bohulibé aktivity, kterou organizuje Česká vicemiss 2007 Eva Čerešňáková, zúčastnil Petr Vágner (46), herec Mirek Hrabě, miss Lucie Smatanová, moderátorka Evropy 2 Lubka Ponížilová, módní návrhářka Dominika Sedláčková a legendární boxer Rostislav Osička.

První jmenovaný Petr Vágner dokonce do Thomayerovy nemocnice naverboval své fanoušky, kterým také nechal pustit žilou. „Oslovil jsem hodně známých a kamarádů, ale pravdou je, že není úplně nejlepší období a i personál transfuzního oddělení potvrdil, že mnoho lidí trápí nachlazení a chřipky a to je dočasně vylučuje z darování krve. I proto nedorazili někteří kolegové. Ale snad se přidají příště a bude nás více,“ uvedl moderátor Petr Vágner, který daroval krev již poněkolikáté.

Mezi dárci byla i modelka Lucie Smatanová, která ještě před odběrem zvládla vyřídit pracovní povinnosti a aniž by se na práci vymlouvala, přijela o chvíli později a krev darovala jako už mnohokrát v minulosti.

Pravidelná dárkyně krve a iniciátorka mnoha bezplatných odběrů vicemiss Eva Čerešňáková neodešla z Thomayerovy nemocnice s prázdnou – odnesla si medaili. Tu jí předal osobně primář transfuzního oddělení MUDr. Petr Turek. „Přiznám se, že mě ani nenapadlo, že tentokrát odejdu z odběru s bronzovou medailí doktora Janského. Samozřejmě mě potěšila a ostatní z naší skupiny inspirovala k tomu, že když budou chodit pravidelně, také ji jednou dostanou,“ uvedla se smíchem Eva, která má za sebou více jak čtrnáct odběrů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám