Hlavní obsah
Článek

Volba Miss Transsexuál se zdá být stále populárnější. Soutěže, kde se volí nejkrásnější žena, která je ve skutečnosti mužem, se rozrůstají a každoročně jich přibývá. První ročník klání s názvem Miss Transsexual Brazil 2012 se konal také v Rio de Janeiru, kde se do nejužšího finále dostalo devatenáct soutěžících.

Největší popularitě se podobné soutěže těší v Thajsku, kde je volba nejpůvabnějšího transsexuála oblíbenější než klasická soutěž krásy Miss, kde mezi sebou soupeří dívky.

Avšak některým transsexuálům je vítězství v 'jejich' kategorii málo a snaží se prosadit i mezi dívkami. Osmnáctiletá Britka Jackie Green, která se narodila jako chlapec, se začátkem letošního roku přihlásila do soutěže Miss Anglie a toužila vyhrát jako žena, kterou se cítí být.

O pár měsíců později byl hodně medializovaný případ třiadvacetileté Kanaďanky Jenny Talackové, jejíž otec je Čech. Jenna se dostala až do finále celostátní soutěže jako vítězka za město Vancouver. Poté, co se její změna pohlaví prozradila, byla vyloučena ze soutěže, ale po vlně protestů se opět vrátila a získala titul Miss Sympatie.

Reklama

Další články

Načítám