Hlavní obsah
Článek

Přestože si téměř všechnu pozornost v muzikálu Pomáda z roku 1978 přivlastnili Olivia Newton John (64) s Johnem Travoltou (58), nezapomenutelnou roli v něm ztvárnila i herečka Stockard Channing (68). Jméno je sice povědomé nejspíš jen filmovým znalcům, ale postavu drzé a flirtující Betty Rizzo, která se domnívá, že otěhotněla po nezávazném sexu v autě s Jeffem Conawayem, si vybaví každý. Channing je přitom v USA velmi uznávanou divadelní herečkou oceněnou třemi cenami Emmy a jednou Tony Award.

Naposledy se herečka představila veřejnosti v září během desátého výročí  divadelního projektu The Exonerated v New Yorku. Ještě více šik však byla během udílení cen Tony letos v červnu. Přestože se herečce kvapem blíží sedmdesátka, dovolila si obléknout flitrové šaty s hlubokým výstřihem, které jí báječně sedly.

Jejími nejznámějšími filmovými počiny byly kromě Pomády snímky Pokoj v podkroví, Hořkost či Manželské rošády. Na Broadwayi zářila například ve hře Six Degrees of Separation a i v jejím následným filmovém zpracování.

Channing byla čtyřikrát vdaná a čtyřikrát se také rozvedla. Nemá žádné děti. V roce 2005 byla přistižena při jízdě pod vlivem omamných látek a byla tři roky v podmínce.

Reklama

Další články

Načítám