Hlavní obsah
Článek

Transsexuál Martin Sloboda alias Sandra Svobodová, ale taky Slobodová či Swobodova, která se vydávala za gynekoložku, sestru na gynekologii či soudkyni ad hoc a podvedla i některé celebrity v čele Veronikou Žilkovou (62), je už od loňska ve vazbě. Teď jí kriminalisté sdělili další obvinění.

Přeoperovanému třicetiletému transsexuálovi, jenž už výhradně vystupuje jako žena, kladou za vinu nejen to, že provozoval soukromou gynekologickou praxi v jihočeské Bechyni, ale i to, že v různých „funkcích“ okradl mnoho lidí a firem o skoro milión korun.

Než si otevřela gynekologickou ambulanci v lázeňském městečku, nechala se zaměstnat v gynekologické ordinaci v Praze jako zdravotní sestra. Měla nejen podvést farmaceutickou firmu a okrást lékaře, ale od pacientek vybírala dvoutisícové zálohy třeba na potrat či jiné úkony a ty použila pro svou potřebu.

Sandra Svobodová podvedla i řadu celebrit. Například Moniku Absolonovou, Veroniku Žilkovou či rockera Pepu Vojtka. Těm sice nenabízela gynekologické služby, ale podvodu se měla dopouštět u soudu.

Je neuvěřitelné, že Slobodová dokázala oklamat nejen lékaře a starosty, ale i předsedy soudů. Na základě zfalšovaných dokumentů se vydávala za soudkyni a stala se předsedkyní Vnitrostátní a mezinárodní arbitráže ad hoc.

„Rozhodovala tak ve stovkách rozhodčích soudů. Od znesvářených stran tak neoprávněně vylákala pět miliónů korun,“ řekl mluvčí policie Jiří Matzner s tím, že to ale v současné době není předmětem obvinění. Mezi klienty neuvěřitelně vypočítavé a vynalézavé „transky“ patřily celebrity, které právě měla „zastupovat“ u soudu. Justice už ji jednou, v roce 2009, poslala za podvody do vězení. Nedala si ale pokoj a podváděla dál.

Reklama

Další články

Načítám