Hlavní obsah
Článek

Roztomilá holčička na fotce patřila k největším legendám Hollywoodu. V době dospívání začala koketovat s alkoholem a nejrůznějšími prášky, na kterých se stala závislá. Opakovaně se pokoušela o sebevraždu. Zdevastovaný organismus této megahvězdy nakonec v sedmačtyřiceti zničil alkohol v kombinaci s léky. Už víte?

Judy Garland rozhodně nebyla typickou filmovou kráskou, ale byla obdarovaná talentem od Boha. Už ve třech letech začala vystupovat v triu se svými dvěma sestrami. Po rozpadu tria se pod vedením své matky rozhodla zaútočit na Hollywood a uspěla.

Jako třináctiletá uzavřela lukrativní smlouvu s MGM, ale musela pracovat na své vizáži. Tehdy poprvé začala brát léky podporující radikální hubnutí a také musela používat vycpávky do nosu. Role v trháku Čaroděj ze země Oz, kterou vyfoukla Shirley Temple, a proslulá hitovka Over The Rainbow jí zajistily nehynoucí popularitu.

Osobní život Judy nebyl šťastný. Poprvé se vdávala v 19 letech za hudebníka Davida Rose, který byl o dvanáct let starší. Svazek ale vydržel jen tři roky. V roce 1945 měla svatbu s režisérem Vincentem Minnellim, kterému později porodila také slavnou dceru Lizu.

Už rok po porodu si starost o dítě, léky na spaní, drogy a pracovní stres vyžádaly krutou daň. Judy se zhroutila a v sanatoriu se pokusila o sebevraždu. Skleněným střepem si podřezala zápěstí. Následovaly další pokusy o sebevraždu a rozvod. Režiséři jí přestali věřit a obsazovat ji.

Comeback zažila s třetím manželem, kterým byl obchodník Sidney Luft. Vydrželi spolu 13 let a měli spolu dvě děti. Judy mezitím vyprodávala stadióny, měla vlastní televizní pořad a vydělávala milióny. I tohle manželství se však vinou alkoholu rozpadlo.

V šedesátých letech se Judy ještě dvakrát vdávala. Poslední manžel Mickey Deans byl o dvanáct let mladší. Tři měsíce po svatbě našel svou ženu bez známek života v londýnském hotelu. Odmítl zaplatit pohřeb i převoz rakve. Vše musela hradit dcera Liza, která na matku později velmi upřímně zavzpomínala: „Život s ní byl k zbláznění. Matkou v rodině jsem byla vlastně já a ona byla dítě. Už v šestnácti mi bylo jasné, že když neodejdu z domu, dopadnu stejně jako ona.“ Důvodem smrti Judy Garland bylo podle pitvy předávkování sedativy.

Reklama

Další články

Načítám