Hlavní obsah
Článek

Každý veřejně známý člověk zná obě tváře popularity. Kromě obdivu zažívají celebrity i její stinné stránky. Nejinak tomu bylo v případě Dagmar Patrasové (67), která je už přes třicet let na vrcholu slávy. Kromě chvály ale prožívala i taková muka s jedním psychopatem, že dostala policejní ochranku. „Fascinovala ho moje vražda ve Smrti stopařek,“ prozradila Super.cz Dáda.

Patrasová a Jana Nagyová tehdy nezářily jen v Arabele jako princezny Xénie a Arabela, ale také v kriminálním „hororu“ coby stopařky, jež agresivní kriminálník Charvát zardousí. Kvůli snímku v době jeho uvedení do kin (1979) přestaly vyděšené mladé dívky stopovat – tak působivý film to byl. Bohužel oslovil nejen vyděšené slečny, ale i jednoho pomatence.

„Tehdy jsem ještě hrála v divadle Semafor v pasáži Alfa a po premiéře Smrti stopařek tam za mnou chodil chudák nemocný člověk, který utekl z Bohnic. Zhlédl se ve filmu Smrt stopařek. Asi čtrnáct dní za mnou docházel a chtěl si osahat můj krk,“ vzpomíná Patrasová, které při vybavení si nepříjemného zážitku z minulosti stále naskakuje husí kůže. Kdo ví, jak málo stačilo, aby již nebyla mezi živými.

„Neustále se mě vyptával, jaké to je umřít. Došlo to až do takového stádia, že musela zasáhnout policie. Mluvila jsem i s jeho maminkou. Říkala mi, že je zoufalá, protože syn je opravdu schopný někomu něco špatného udělat. Chodila jsem pak raději nějaký čas s policejní ochranou,“ říká Dáda, která si ale jinak na reakce veřejnosti nemůže stěžovat. „S lidmi na ulici mám jinak vždy velmi pozitivní zkušenost. Zdraví mě, povídají si, poslední dobou hlavně o svých dětech či vnoučatech,“ dodává Patrasová, kterou si oblíbily statisíce malých televizních diváků díky jejím pořadům se žížalou Jůlií.

Reklama

Další články

Načítám